Paista krutongeiksi ja käytä salaattiin tai hyödynnä köyhiin ritareihin ja pullavanukkaaseen:
Värikäs panzanella-salaatti
Hyödynnä tähderuoat uudeksi herkuksi – katso reseptit
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
SOK
Julkaistu: 19.7.2018
|Muokattu: 30.1.2025
Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin vuodessa keskimäärin 24 kiloa henkeä kohti. Älä heitä edellisen päivän ruokaa roskiin, vaan tuunaa siitä uusi ruoka: ota käyttöön kuivahtanut pullapitko, hieman ylikypsät hedelmät tai eilisestä ylijääneet keitetyt perunat, riisi tai pasta ja loihdi niistä uusi, maukas ateria.
Leipä ja pulla
Hedelmät ja kasvikset
Surauta juomiin ja smoothieihin, käytä leivonnaisten täytteeksi, erilaisiin tahnoihin, kastikkeisiin ja keittoihin:
Liha, kala ja kana
Käytä salaatteihin, piiraisiin, kiusauksiin tai uuniperunoiden täytteeksi:
Maito, piimä, jogurtti ja juusto
Käytä leivontaan, pannariin, lihapullataikinaan tai juomiin:
Perunat, pasta ja riisi
Käytä leipätäytteeksi, pyttipannuun, munakkaaseen, laatikoihin ja salaatteihin:



















