Hyödynnä tähderuoat uudeksi herkuksi – katso reseptit - Yhteishyvä

Hyödynnä tähderuoat uudeksi herkuksi – katso reseptit

Värikäs panzanella-salaatti

Värikäs panzanella-salaatti

Suomalaiset heittävät ruokaa roskiin vuodessa keskimäärin 24 kiloa henkeä kohti. Älä heitä edellisen päivän ruokaa roskiin, vaan tuunaa siitä uusi ruoka: ota käyttöön kuivahtanut pullapitko, hieman ylikypsät hedelmät tai eilisestä ylijääneet keitetyt perunat, riisi tai pasta ja loihdi niistä uusi, maukas ateria.

Jaa Somessa
Koostaja
Sara Malmberg
Kuvat
SOK

Leipä ja pulla

Paista krutongeiksi ja käytä salaattiin tai hyödynnä köyhiin ritareihin ja pullavanukkaaseen:

Hedelmät ja kasvikset

Surauta juomiin ja smoothieihin, käytä leivonnaisten täytteeksi, erilaisiin tahnoihin, kastikkeisiin ja keittoihin:

Liha, kala ja kana

Käytä salaatteihin, piiraisiin, kiusauksiin tai uuniperunoiden täytteeksi:

Maito, piimä, jogurtti ja juusto

Käytä leivontaan, pannariin, lihapullataikinaan tai juomiin:

Perunat, pasta ja riisi

Käytä leipätäytteeksi, pyttipannuun, munakkaaseen, laatikoihin ja salaatteihin:

Julkaistu: 25.8.2016
Muokattu: 11.12.2018
Jaa Somessa