Pääsiäisen parhaat lisukkeet karitsalle, kanalle ja kalalle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2022
|
Muokattu: 30.1.2025
Pääsiäisen pääruokien rinnalla maistuvat raikkaat keväiset kasvislisukkeet. Valitsimme sinulle pääsiäissuunnittelun avuksi lämpimiä ja kylmiä lisukkeita, joista löydät sopivat niin karitsaruoille kuin kanan ja kalankin seuraan. Valitse mieleisesi – tai tee useampi!

Karitsalle vahvat makuparit: perinteiset valkosipuliperunat ja marinoitu fetasalaatti

Pääsiäisen pääruoka tehdään monessa kodissa karitsasta, jonka voi valmistaa monella herkullisella tavalla. Klassinen pari karitsalle on valkosipuliperunat tai lempeät kermaperunat. Kokeile myös rapeakuorisia uuniperunoita. Perunoiden lisäksi karitsa kaipaa vain salaattia – tee lisukkeeksi esimerkiksi helppo tomaatti-fetasalaatti. Tai paahda lisukkeeksi parsaa ja tarjoa se lämpimässä salaatissa.

Valkosipuliperunat
Valkosipuliperunat

Valkosipuliperunat

Halkaistut uuniperunat
Halkaistut uuniperunat

Halkaistut uuniperunat

Marinoitu tomaatti-fetasalaatti keltaisessa kulhossa. Kulhossa lusikka ja kulhon vieressä harmaa liina.
Marinoitu tomaatti-fetasalaatti keltaisessa kulhossa. Kulhossa lusikka ja kulhon vieressä harmaa liina.

Marinoitu tomaatti-fetasalaatti

Parsasalaatti
Parsasalaatti

Lämmin parsasalaatti

Kanalle keväisen raikas lisuke: rapeat parsaranskalaiset tai klassinen risotto

Kun pääsiäisaterialla on lempeää kanaa, lisukkeissa saa olla raikkautta. Kevään odotetuin raaka-aine, parsa sopii hienosti pääsiäiskanan kaveriksi. Paahda parsat rapeiksi ja tee lisäksi limeaioli eli limellä maustettu majoneesi, joka sopii täydellisesti myös kanan kanssa – tai tee lisukkeeksi parsarisotto! Jos haluat kanan rinnalle hieman tuhdimpia makuja, pyöräytä paistos varsiparsakaaleista eli broccolineista ja linsseistä. Salaatiksi kanaruoalle sopii esimerkiksi pirteää passionhedelmää tai sitruksia sisältävä vihersalaatti.

Parsaranskalaiset ja limeaioli
Parsaranskalaiset ja limeaioli

Parsaranskalaiset ja limeaioli

Parsarisotto
Parsarisotto

Parsarisotto

Varsiparsakaali-linssipaistos
Varsiparsakaali-linssipaistos

Varsiparsakaali-linssipaistos

Vihersalaatti ja passionvinegretti
Vihersalaatti ja passionvinegretti

Vihersalaatti ja passionvinegretti

Keväinen vihersalaatti
Keväinen vihersalaatti

Keväinen vihersalaatti

Kalan luottokumppanit: sitruunaperunat ja mehevä munasalaatti

Paistatpa pääsiäispöytään uunilohen tai pannuahvenia, lisuke saa olla kepeä ja raikas. Lempeiden makujen ystävä tykästyy sitruunalla maustettuihin perunoihin ja munasalaattiin, jotka luovat kalan kanssa makuaistia hellivän kokonaisuuden. Räväkämpää makumaailmaa edustaa retiisisalaatti, joka saa lisäväriä mintusta. Kalan keväinen klassikkopari on simppeli parsa-annos: paahda parsat uunissa ja aseta paistetun kalafileen alle, päälle tai rinnalle. Yksinkertaisesti täydellistä!

Retiisisalaatti ja minttuvinegretti
Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Retiisisalaatti ja minttuvinegretti

Uunissa paahdetut parsat
Uunissa paahdetut parsat

Paahdetut parsat

Sitruunaperunat
Sitruunaperunat

Sitruunaperunat

Munasalaatti
Munasalaatti

Munasalaatti

Jos pääsiäispöydässä on myös leipää, tee sille juhlava levite

Ruskistettu voivaahto
Ruskistettu voivaahto

Ruskistettu voivaahto

Levitelauta
Levitelauta

Levitelauta

Katso kaikki pääsiäisen reseptit: