Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäisen parhaat lisukkeet karitsalle, kanalle ja kalalle

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 16.3.2022
|
Muokattu: 28.2.2023
Pääsiäisen pääruokien rinnalla maistuvat raikkaat keväiset kasvislisukkeet. Valitsimme sinulle pääsiäissuunnittelun avuksi lämpimiä ja kylmiä lisukkeita, joista löydät sopivat niin karitsaruoille kuin kanan ja kalankin seuraan. Valitse mieleisesi – tai tee useampi!

Karitsalle vahvat makuparit: perinteiset valkosipuliperunat ja marinoitu fetasalaatti

Pääsiäisen pääruoka tehdään monessa kodissa karitsasta, jonka voi valmistaa monella herkullisella tavalla. Klassinen pari karitsalle on valkosipuliperunat tai lempeät kermaperunat. Kokeile myös rapeakuorisia uuniperunoita. Perunoiden lisäksi karitsa kaipaa vain salaattia – tee lisukkeeksi esimerkiksi helppo tomaatti-fetasalaatti. Tai paahda lisukkeeksi parsaa ja tarjoa se lämpimässä salaatissa.

Kanalle keväisen raikas lisuke: rapeat parsaranskalaiset tai klassinen risotto

Kun pääsiäisaterialla on lempeää kanaa, lisukkeissa saa olla raikkautta. Kevään odotetuin raaka-aine, parsa sopii hienosti pääsiäiskanan kaveriksi. Paahda parsat rapeiksi ja tee lisäksi limeaioli eli limellä maustettu majoneesi, joka sopii täydellisesti myös kanan kanssa – tai tee lisukkeeksi parsarisotto! Jos haluat kanan rinnalle hieman tuhdimpia makuja, pyöräytä paistos varsiparsakaaleista eli broccolineista ja linsseistä. Salaatiksi kanaruoalle sopii esimerkiksi pirteää passionhedelmää tai sitruksia sisältävä vihersalaatti.

Kalan luottokumppanit: sitruunaperunat ja mehevä munasalaatti

Paistatpa pääsiäispöytään uunilohen tai pannuahvenia, lisuke saa olla kepeä ja raikas. Lempeiden makujen ystävä tykästyy sitruunalla maustettuihin perunoihin ja munasalaattiin, jotka luovat kalan kanssa makuaistia hellivän kokonaisuuden. Räväkämpää makumaailmaa edustaa retiisisalaatti, joka saa lisäväriä mintusta. Kalan keväinen klassikkopari on simppeli parsa-annos: paahda parsat uunissa ja aseta paistetun kalafileen alle, päälle tai rinnalle. Yksinkertaisesti täydellistä!

Jos pääsiäispöydässä on myös leipää, tee sille juhlava levite

Katso kaikki pääsiäisen reseptit: