Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Broilerinkoivet uunissa

Edulliset arkiruoat: TOP 15 reseptit kasviksista, kalasta ja lihasta

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 17.1.2019
Muokattu: 5.8.2022
Kaipaatko edullisia ja helppoja reseptejä arkeen? Tässä ideoita ruokabudjetin tiukentajalle! Katso parhaat halvat reseptit kasviksille, kalalle ja lihalle, jälkiruokia unohtamatta.

Edullista kasvisruokaa x 3

Hyvä ja halpa kasvisruoka syntyy juureksista, satokauden kasviksista ja kuivakaapin perusaineista. Halvemman makaronilaatikon salaisuus on riittoisa ja hyvin säilyvä soijarouhe.

Huokeat keitot x 3

Upota keittoon kaalia, juureksia, pakastekasviksia ja rikasta proteiinilla. Kotiin kannettu juusto kannattaa käyttää viimeistä murua myöten: käytä siis kannikatkin keittoihin makua tuomaan.

Pienen budjetin kalaruoat x 3

Kalaruoan ei tarvitse olla kallista! Valitse kilohinnaltaan edullisia kaloja, kuten pakastaseitiä, kotimaista silakkaa ja muita kulloinkin sesongissa olevia kaloja. Voimakkaan makuinen anjovis on kilohinnaltaan kalliimpaa, mutta pienempikin määrä tuo ruokaan reilusti makua.

Liharuokaa halvemmalla x 3

Tarkkaile kaupassa punalaputettuja lihapaketteja, hauduta halvemmista lihoista maukas pata ja kokkaa kanaruokaa koipireisistä.

Halvat jälkkärit ja herkut x 3

Pakastemarjoista syntyy helposti herkullisia jälkkäreitä. Puolukat ja mustaherukat ovat usein kilohinnaltaan muita marjoja edullisempia.

Fiksu kokki välttää myös hävikkiä