Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta puolukasta – piirakka, smoothie, vispipuuro ja muut puolukkareseptit

Puolukka maistuu erilaisten ruokien lisukkeena: niin kaalilaatikon, lihapullien kuin kasvislettujenkin kaverina. Se on terveellinen lisä puuroon ja smoothieen sekä sopii myös marjapiirakoihin, kakkuihin ja jälkiruokiin. Katso puolukkareseptit ja -vinkit!

Puolukkapiirakat, puolukkakakut ja muut leivonnaiset

Puolukkapiirakka on syksyn ihanin leivonnainen, mutta täytä puolukoilla myös pullat tai kääretorttu. Puolukkakakku on omiaan syksyn juhliin, itsenäisyyspäivä- tai joulupöytään. Leivonnassa kirpsakan puolukan luottomakupareja ovat makea kinuski ja valkosuklaa.

Puolukkapuurot ja -smoothiet

Kuohkeaksi vatkattu puolukkapuuro maistuu aamu-, ilta- tai välipalana. Puolukka on myös täydellinen marja raikkaisiin, terveellisiin smoothieihin. Lisää mukaan esimerkiksi kaurahiutaleita, pellavansiemeniä, mansikoita tai banaania.

Puolukkajälkiruoat

Helppoja puolukkajälkiruokia valmistat, kun käytät puolukoita rahkaan tai kiehautat kiisseliksi. Vaihtelu virkistää: mehevöitä kaurapaistos puolukalla tai keitä lettujen ja köyhien ritareiden kaveriksi helppo puolukkahilloke. Puolukka tekee jäätelöistä ja jäädykkeistä jouluun sopivia.

Puolukkahillot ja -lisukkeet

Puolukkahillo tai -sose on mainio lisuke monelle suolaiselle ruoalle: lihapullille, pinaattiletuille, kaalilaatikolle. Helpoimmillaan puolukkalisukkeen voi valmistaa näin: sekoita 2 dl puolukoita ja 2 rkl sokeria kulhossa ja survo kevyesti lusikalla.

Puolukka-punasipulihilloke maistuu juustotarjottimella ja kesäkurpitsa-puolukkahillo esimerkiksi kasvislettujen kanssa.

Katso lisää marjareseptejä