Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kolme hauskaa ja herkullista menuehdotusta pikkujouluporukalle: piirakkabileet, tapasilta ja thai-buffet

Teksti:
Marita Joutjärvi
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 17.10.2019
|
Muokattu: 4.11.2020
Järjestä pikkujoulut porukalla edullisesti ja helposti nyyttärihenkeen. Tässä vinkit notkuvaan noutopöytään ja kolme erilaista menuehdotusta: valitsetko piirakkabileet, tapasbaarin vai Thaimaa-teeman?

Nyyttäripikkujoulut yhteisellä teemalla

Mitä jos ehdottaisit ystäväporukan pikkujoulujuhliksi tänä vuonna teemallisia nyyttikestejä? Pikkujoulut saa järjestettyä helpommin ja edullisemmin, kun tehtävät jakaa juhlijoiden kesken ja vieraiden tuomista tarjottavista kootaan yhteinen noutopöytä.

Mitä jos ehdottaisit pikkujoulujuhliksi teemallisia nyyttikestejä?

Jos joku vieraista ei ole innokas kokkaaja, hänen vastuullaan voi olla helposti suoraan kaupasta hankittavia tarjottavia, kuten juustoja ja leipiä. Näin kaikki pääsevät osallistumaan.

Tehkää lista tarjottavista, niin saatte noutopöydästä monipuolisen. Ruoantuojien kannattaa liittää ruoan mukaan lappu, jossa lukee, onko ruoka laktoositon, gluteeniton tai/ja vegaani.

1. Perinteiset piirakkabileet

Ruokaisat piirakat maistuvat kaikille. Kun tarjolla on liha-, kala- ja kasvispiirakkaa, löytyy jokaiselle jotakin. Kasaaa suureen kulhoon vielä vihersalaattia tai pikkujouluihin sopivaa salaattia, niin juhlat voivat alkaa. Makeaksi lopuksi sopivat peltipiirastekniikalla valmistetut herkut.

Piirakkapohjat voi hyvin tehdä kaupan valmiista taikinoista, varsinkin jos juhlien järjestämisessä on hieman kiire. Paloittele lämmitetyt piirakat valmiiksi, niin jokainen voi noutaa pöydästä haluamansa palan salaatin seuraksi.

Palan painikkeeksi kannattaa pyytää kutakin tuomaan piirakalleen sopiva viini, olut tai glögi. Muista myös alkoholittomat juomat.

2. Tapasbaarin treffit

Erilaiset pikkupalat, italialaisittain antipasti, espanjalaisittain tapas tai lähi-itämaisittain meze, ovat loistavia pikkujoulutarjottavia.

Kulhoihin voi koota oliiveja, säilöttyjä latva-artisokansydämiä, täytettyjä pikkupaprikoita, marinoituja munakoisoja, salamia, ilmakuivattua kinkkua ja juustopaloja.

Lisänä maistuvat leipätikut eli grissinit ja pienet paahdetut leipäviipaleet, crostinit ja bruschetat, eri päällysteillä.

Espanjalaisittain koottuun pöytään voi panna tarjolle perunamunakasta, katkarapuja valkosipuliöljyssä, pikkelöityä paprikaa, pikkulihapullia, patonkiviipaleita ja aiolia.

Mezetyyliin taas tarjolle voi nostaa erilaisia tahnoja, hummusta, tapenadea ja viininlehtikääryleitä.

Jälkiruoaksi sopii vaikka piparitapakset tai gelatopöytä, eli muutama jäätelö eri kastikkeiden kera.

3. Pikkujoulut Thaimaassa

Kun haluat perinteistä poikkeavaa tarjottavaa, valitse jokin maateema ja jaa reseptit vieraille tehtäväksi. Miltä maistuisi havaijilaispöytä, texmexpippalot, vietnamilaisherkut tai vaikka noutopöytä thaimaalaisittain?

Voit ideoida tarpeen mukaan ohjeet jo etukäteen ja tehdä jaon juhliin osallistuville. Isäntäväelle jää pöydän kattaminen juhlateeman mukaiseksi.

Tuiketta talveen! Katso pikkujoulujen kaikki reseptit