Siinä, missä hyrskypottuihin ravistellaan ranskankermaa, hölskytyspotuissa maistuu etikka – aivan kuten mummon ihanissa hölskytyskurkuissa. Käytä perunoissa valkoviini- tai omenaviinietikkaa. Oikein happamien makujen ystävä voi lorauttaa liemeen väkiviinaetikkaakin, mutta varovasti, pieni määrä kerrallaan ja lientä välillä maistellen. Peruna imee paljon makua.
Lisää suolaa hölskytysliemeen maltillisesti, koska perunat on jo keitetty suolavedessä. Suolaa voi aina lisätä pöydässä.
Mausta liemi yrttivyöryllä. Kun teet hölskytysperunoita kalan lisukkeeksi, pilko mukaan reilusti tilliä. Kun tarjoat perunat lihan kanssa, valitse yrtiksi timjami tai sitruunatimjami. Possu- ja kanaruoat tykkäävät myös salvialla maustetuista perunoista. Jos muussa ruoassa on tulisia makuja, aromikas korianteri toimii takuulla, ja lehtipersilja on perunan kaveri kaikissa tilanteissa.
Lainaa tekniikka mummonkurkuista. Laita liemi ja potut tilavaan kannelliseen astiaan, sulje kannella ja hölskyttele hellästi 15–20 sekuntia.
Tuunaa hölskytyspotut perunasalaatiksi. Lisää salaattiin sipulia, kapriksia, oliiveja tai fetajuustoa sekä tarvittaessa tiraus sitruunaa ja tilkka oliivi- tai rypsiöljyä.