Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Soijabolognese

timer-icon45 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Kasviksista ja tummasta soijarouheesta syntyy mehevä bolognesekastike, joka maistuu myös perheen vegaaneille. Tarjoa kasvisbolognese täysjyväspagetin kanssa, niin saat ruoasta vielä kuitupitoisemman.

Ainekset

200 g
(2 kpl) porkkanaa
100 g
(1 kpl) palsternakkaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
4 dl
vettä
1 rkl
soijakastiketta
400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
(tuoretta oreganoa)

Lisäksi

350 g
täysjyväspagettia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipulit.

200 g
(2 kpl) porkkanaa
100 g
(1 kpl) palsternakkaa
1 kpl
sipuli
2 kpl
valkosipulinkynttä
2

Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista sekoittaen, kunnes öljy on imeytynyt soijarouheeseen. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on täysin imeytynyt soijarouheeseen.

2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
tummaa soijarouhetta
1 tl
paprikajauhetta
1 tl
oreganoa
1 tl
basilikaa
4 dl
vettä
1 rkl
soijakastiketta
3

Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

400 g
(1 tlk) tomaattimurskaa
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Tarjoa soijabolognese täysjyväspagetin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella oreganolla.

350 g
täysjyväspagettia
(tuoretta oreganoa)

Vinkki! Voit vaihdella kastikkeeseen käyttämiäsi kasviksia. Kokeile porkkanan ja palsternakan tilalla esimerkiksi bataattia ja juuriselleriä.

Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 25.8.2006
|
Muokattu: 20.11.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

507

2122

9,8 g

0,8 g

73,8 g

12,5 g

12,3 g

23,3 g

1,6 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

(tuoretta oreganoa).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli