Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Nauti itse tehdyistä leivistä ja sämpylöistä

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 19.2.2020
|
Muokattu: 12.1.2023
Mikään ei voita uunituoreen leivän aitoa makua! Nappaa reseptit ja leivontavinkit suloisenpehmeille sämpylöille, rapeille patongeille, rieskoille, näkkäreille ja muille leiville. Tutustu myös Yhteishyvän leipäkouluun, jonka opetusvideoiden avulla opit leipomaan erilaisia leipiä.

Sämpylät

Pehmoiset, tuoreet sämpylät ilahduttavat aamupalapöydässä ja maistuvat eväsretkellä. Rikasta sämpylätaikinaa kaura- tai ruisjauhoilla, niin saat ekstra-annoksen kuitua.

Rieskat

Pehmeät perunarieskat maistuvat sellaisenaan tai erilaisten pataruokien kanssa. Rieskat on helppo valmistaa arkenakin, ja niihin voi upottaa aimo annoksen yli jäänyttä perunamuusia.

Pataleivät

Leivän leipominen padassa varmistaa taikinan kohoamisen. Helpot pataleivät eivät montaa ainesta vaadi, ja lopputulos palkitsee!

Teeleivät

Teeleivät ovat mainio englantilainen klassikko. Ne valmistuvat nopeasti ja taikinan teko on helppoa: vaivaamista ei tarvita, vaan ainekset sekoitetaan kulhossa keskenään ja kumotaan pellille. Teeleipiä on helppo leipoa lastenkin kanssa.

Peltileivät

Pudota leipätaikina pellille, niin saat tuoretta leipää pöytään supernopeasti!

Tervetuloa leipäkouluun!

Leipäkoulu-sarjassa leivotaan pehmeitä perunarieskoja, spelttijauhoilla rikastettuja patonkeja, kauraisia nyhtösämpylöitä, rapeakuorisia ruisleipiä ja rukiista näkkileipää. Leipuri näyttää videoilla vinkit, joilla ensikertalainenkin onnistuu. Opi myös hyödyntämään yli jäänyt leipä.

Joululimput ja saaristolaisleivät

Jouluna herkutellaan saaristolaisleivällä, limpuilla ja mallasleivällä. Pehmeät ja makeat leivät sopivat täydellisesti suolaisten jouluruokien makupariksi.

Lisää aiheesta