Pese, kuori ja raasta porkkanat ja palsternakka. Kuori ja hienonna sipulit.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe ja mausteet. Paista sekoittaen, kunnes öljy on imeytynyt soijarouheeseen. Lisää vesi ja soijakastike. Keitä, kunnes vesi on täysin imeytynyt soijarouheeseen.
Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta hiljaa poreillen noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.
Tarjoa soijabolognese täysjyväspagetin kanssa. Viimeistele annokset halutessasi tuoreella oreganolla.
Vinkki! Voit vaihdella kastikkeeseen käyttämiäsi kasviksia. Kokeile porkkanan ja palsternakan tilalla esimerkiksi bataattia ja juuriselleriä.
Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.
Annos
100g
507
2122
9,8 g
0,8 g
73,8 g
12,5 g
12,3 g
23,3 g
1,6 g
Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.
Ravintolaskelmassa ei huomioitu:
(tuoretta oreganoa).
Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli