Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Äitien lempiherkut: lukijat vinkkaavat, mikä äitienpäivänä ilahduttaa

Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 5.5.2020
|
Muokattu: 31.8.2020
Pyysimme lukijoita kertomaan, mitä äiti toivoisi juhlapöytään äitienpäivänä? Eniten äidit ilahtuisivat yhteisestä ajasta ja siitä, että kaikki lapset olisivat koolla yhtä aikaa. Kahvin kanssa herkuteltaisiin mieluiten makeilla tai suolaisilla kakuilla, piirailla tai leivoksilla.

Kakku on ehdottomasti toivotuin herkku

Äiti ilahtuisi täytekakusta, erityisesti mansikkaisesta tai marjaisasta. Myös kinuskikakku tai kaunis prinsessakakku olisi mieluinen.

Makeat marenkikakut ja juustokakut

Äideille maistuisivat myös erilaiset marenkileivonnaiset, kuten britakakku tai raikas sitruunatorttu. Juustokakut ovat monen suosikkeja.

Rullaa kaunis kääretorttu

Kääretorttu oli äitien toiveissa ja on myös helppo tehdä moneen makuun sopivaksi. Mikä kääretorttu maistuisi juuri teidän äidille?

Itse leivottu leipä, sämpylät tai karjalanpiirakat

Karjalanpiirakat ja munavoi tekivät monen äidin iloiseksi. Samoin teki itse tehdyt sämpylät, rieskat tai leivät. Kuka nyt voisikaan vastustaa uunituoretta, rapeaa leipää?

Koreat ja mehevät voileipäkakut

Voileipäkakut toistuivat äitien toiveissa. Voipäkakun voi tehdä perinteisemmin tai vaikka kääräistä rullalle!

Ikisuosikit: vohvelit, ohukaiset ja pannarit

Vohvelit, ohukaiset ja pannarit sopivat täydellisesti aamiaiselle tai brunssille. Parasta on, että lisukkeet voi valita äidin maun mukaan.

Lounaalle tai illalliselle

Äidit toivoivat äitienpäivän lounaalle tai illalliselle toisaalta kalaherkkuja tai perinteisiä klassikoita, kuten karjalanpaistia tai lasagnea.

Kaikki äitienpäivään