Parhaat omenareseptit – makeaa, suolaista ja säilöntää | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Helppo omenapiirakka

Parhaat omenareseptit – makeaa, suolaista ja säilöntää

Omena maistuu niin makeissa piirakoissa ja paistoksissa kuin suolaisten ruokien seurana. Syksyllä hillokattilat ja mehumaijat porisevat kuumina, kun kotimainen sato säilötään talven varalle. Mitä ihanaa sinä teet omenoista tällä kertaa?

Omenoista voi onneksi nauttia ympäri vuoden, mutta syksy on todellista omena-aikaa, kun kotimainen sato kypsyy. Monina vuosina omppuja riittää reilusti yli oman tarpeen, jolloin uudet ideat niiden hyödyntämiseen ovat tarpeen. Tiesitkö muuten, että eri lajikkeet sopivat eri tarkoituksiin? Karkeasti jaoteltuna makeat omenat sopivat sellaisenaan syötäviksi ja leivontaan, kun taas happamat omenat ovat parhaimmillaan ruoanlaitossa ja säilöttyinä.

Makeaa omenasta – leivo mehevä omenapiirakka tai pyöräytä helppo paistos

Kuka voisi vastustaa mehevää, uunituoretta omenapiirakkaa? Suosikkileivonnainen onnistuu helposti myös gluteenittomana, kuten tässä trendikkään kauraisessa reseptissä. Piirakan rinnalla suosituimpia makeita omenareseptejä ovat omenapaistos ja mehevät muffinit.

Pastaa, possua, salaattia – omena maistuu suolaisissa ruoissa

Omenan makeus ja hapokkuus sopivat hienosti myös suolaisiin ruokiin. Erityisen kotonaan omena on possun ja kanan seurassa: maista vaikka kinkkupastaa tai broileria omena-rosmariinikastikkeessa.

Säilö omenasato – hilloaminen onnistuu myös uunissa!

Oletko jo kokeillut suosittua uuniomenahilloa? Se on tavallista omenahilloa vähäsokerisempaa ja helpompi tehdä, sillä uunissa kypsyvää hilloa ei tarvitse vahtia kattilassa kiehuvan tapaan. Moni vannoo myös uunihillon aromikkaan maun ja samettisen rakenteen nimeen. Nappaa siis uudenlaisen omenahillon resepti talteen!

Perinteinen omenahillo on sekin ihanaa ja säilyy uuniomenahilloa pidempään. Katso videolta vinkit kanelisen hillon valmistamiseen.

Säilytä omenoita viileässä vaikkapa muoviin käärittynä, jolloin lähellä olevat muut elintarvikkeet eivät kärsi omenoiden erittämästä etyleenistä.