Pienetkin juuresten pätkät ja kasvisten kannat lisäävät makua ja kuitua leipä- ja sämpylätaikinoissa. Lisää kasvissosetta omaan tuttuun suosikkitaikinaasi tai kokeile näitä juurevia reseptejä:
Kevennä ja mehevöitä – näin käytät kasviksia suolaisessa ja makeassa leivonnassa
Leivo leipiin pehmeyttä lisäämällä taikinaan kasvissosetta
Kevennä kakut ja sävytä sämpylät juuresraasteilla
Perinteinen porkkanakakku on klassikko, joka on kiva leipoa välillä modernisti rukiisena ja kääretortun muotoon. Myös pähkinäinen palsternakka ja makea punajuuri lisäävät kakkutaikinoiden herkullisuutta. Muista lisätä desi tai kaksi juuresraastetta myös aamiaissämpylöiden taikinaan.
Pilko kasviksia lisämauksi piirakoiden täytteisiin
Hienonna tai viipaloi jääkaappiin jääneet kypsät ja raa'at kasvikset piirakoiden tai pasteijoiden täytteisiin. Jos kasvikset tuntuvat kovin kosteilta, voit paahtaa niitä hetken pinnoitetulla pannulla ilman rasvaa ennen kuin sekoitat ne muuhun täytteeseen.
Sipaise leivälle tai keksin päälle vihanneshilloa tai kasvislevitettä
Herkuttele keksit ja croissantit vaihteeksi vihanneshillon kanssa tai pyöräytä kasviksilla kevennettyä hilloa pullan kierteisiin. Vaihda voi tai margariini itse tehtyyn levitteeseen, jonka pääosassa on kasvistahna.
Kokeile myös tätä! Kokoa gluteeniton piirakkapohja perunaviipaleista
- Pese raa'at perunat ja leikkaa ne kuorineen mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi.
- Kypsennä perunoita rypsiöljyssä pannulla muutama minuutti, kunnes ne pehmenevät taipuisiksi.
- Lado viipaleet leivinpaperoituun vuokaan hieman limittäin.
- Lisää piirakan täyte perunoille ja paista piirakka 175-asteisen uunin alatasolla kypsäksi.