Britakakussa pehmeä kakkupohja saa päälleen marenkihunnun. Pohja ja marenki paistetaan uunissa samalla kertaa. Klassisessa täytteessä maistuu mansikan ja sitruunan maut, mutta hyödynnä myös muut kauden marjat ja hedelmät. Kokeile eksoottisten hedelmien maustamaa passion-mangobritakakkua tai vegaanista kiivibritakakkua.

Pavlovat, britakakut ja muut rakastetut marenkileivonnaiset
Britakakku – kakkupohjan, marjojen ja marengin ihana yhdistelmä
Pavlova – herkullisin täyttein päällystetty marenkikakku
Pavlovan pinnalta rapea ja sisältä venyvän vaahtokarkkimainen marenki vie kielen mennessään. Pavlovan marenkipohja paistetaan uunissa. Sen jälkeen se täytetään kermaisella täytteellä sekä koristellaan esimerkiksi marjoilla tai hedelmillä ja suklaalla. Vegaaninen pavlova onnistuu vatkaamalla marenkivaahdon kikherneiden liemestä.
Marenkipiirakka – kruunaa makea piirakka marenkisella hunnulla
Sitruuna-marenkipiirakka on kirpeän kiisselin ja makean marengin yhdistävä klassikko. Marenkipiiraan täytteeksi sopivat myös kauden marjat: päällystä marengilla näyttävä mustikka-, mansikka- tai puolukkapiirakka.
Uunijäätelö – kylmä jäätelö peitellään marenkivaahdolla
Helppo retroherkku, uunijäätelö kootaan valmiista torttupohjasta ja jäätelöstä. Uunijäätelö kuorrutetaan marenkivaahdolla ja paahdetaan uunissa kevyesti.