Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 5.9.2024

Satokauden parhaat kasvikset löydät paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin vihannesten ja hedelmien suosimisesta helppoa. Löydät satokauden parhaat myös ruoan verkkokaupasta osoitteesta s-kaupat.fi.

Omena

Mehukas pakkaus! Omenat ovat täynnä vitamiineja, flavonoideja ja hyvää makua. Nauti omenat sellaisenaan, tee niistä hilloa tai käytä ruoanlaittoon, leivonnaisiin ja jälkiruokiin.

Katso lisää omenareseptejä

Säilöntäkurpitsa

Muhkea ja pehmeän makuinen kurpitsa! Säilöntäkurpitsa eli oranssi kurpitsa käy ruoanlaittoon ja leivontaan. Käytä osa kurpitsasta pikkelssiin ja loput risottoon, keittoon tai vaikka piirakkaan.

Mango Osteen

Hedelmävadin kultakimpale. Mehukkaat ja maukkaat mangot tuovat auringonvaloa syksyyn. Soseuta mangoa smoothieen ja suikaloi salaatteihin. Lisää sitä broileri- tai possuvuokaan tai kokeile siipipeltiä mangodipillä. Espanjalaisissa Osteen-mangoissa on runsaasti kullankeltaista makeaa hedelmälihaa.

Lue lisää Osteen-mangosta

Porkkana

Kasvisten moniottelija! Käytä edullista porkkanaa perinteisesti ruokiin ja lisukkeeksi. Höystä porkkanalla sämpylät, leivät, lettutaikina ja kakku. Kokeile porkkanaraastetta myös smoothieen tai hilloon yhdessä marjojen kanssa. Porkkanassa on runsaasti beetakaroteenia ja kaliumia.

Katso lisää porkkanareseptejä

Luumu

Väriä ja vitamiineja! Luumut tuovat makeutta ja mehukkuutta ruokiin ja leivonnaisiin. Halkaise hedelmät grilliin, salaattiin ja piirakkavuokaan. Vivahteikkaan makuisista luumuista saat ruokiin sekä herkullisia happoja että luonnollista makeutta.

Viikuna

Tuore viikuna on täyttä tavaraa. Syö viikunoita sellaisenaan, viipaloi niitä jogurtin päälle tai salaatin joukkoon tai tarjoa alkupalana viikunoita ja ilmakuivattua kinkkua. Viikunat ja juustot, varsinkin sinihomejuusto, ovat klassinen makupari. Viikunan voi syödä sellaisenaan, mutta hedelmä kannattaa huuhdella huolellisesti ja jos kuori on paksu, se kannattaa kuoria.

Suippopaprika

Paprikat ovat Suomen suosituimpia vihanneksia. Kokeile eri lajikkeita raakana, paahdettuna tai grillissä. Yllättävää, mutta totta: paprikassa on enemmän C-vitamiinia kuin appelsiinissa.

Mausta tuoreilla yrteillä