Peruna on paras! Helpot vinkit ja reseptit perunasta | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Marinoidut perunat

Peruna on paras! Helpot vinkit ja reseptit perunasta

Peruna on suomalaisten keittiöiden suosikki ympäri vuoden. Kesällä nautitaan uusista perunoista ja talvella peruna on arkiruoan luottoraaka-aine. Perunasta syntyy helposti ruokia niin arkeen kun juhlapöytäänkin. Katso perinteiset perunareseptit ja löydä ideoita uusiin kokeiluihin!

Kesäiset uudet perunat

Alkukesän odotetuin herkku on suomalainen varhaisperuna. Parasta herkkua on höyryävän kuumat uudet perunat voinokareella ja tillillä maustettuna! Mökkikeittiössä ja grillikatoksessakin perunoita on helppo käyttää monipuolisesti. Uudet perunat saavat grillissä tai savustettuna upean maun. Kattilassa ronskisti ravistettavat hyrskypotut ovat tulleet jäädäkseen suomalaisten kesäpöytään.

Tutut klassikot

Muutamasta aineksesta valmistuvat perinteiset perunaruoat ovat edullisia ja jämät maistuvat seuraavanakin päivänä. Perunamuusi on takuuvarma koko perheen suosikki, ja muusin tähteistä valmistuu perunamuusilaatikko tai perunarieskat. Hitaasti hautuva peruna-jauhelihapaistos ja liha-perunalaatikko sopivat täydellisesti kiireettömiin iltoihin. Raastetuista perunoista tehtyjä perunalettuja tai uuniröstiä voi muunnella helposti täytteitä vaihtamalla.

Maukkaat perunasalaatit

Itse tehtyä perunasalaattia ei voita mikään! Perunasalaateista löytyy loputtomasti erilaisia versioita, ja salaattia on helppo muokata satokauden ja jääkaapin sisällön mukaan. Onko suosikkisi perinteinen perunasalaatti, lämmin perunasalaatti, paahdettu parsa-perunasalaatti vai pekoni-perunasalaatti?

Mehevät uuniperunat

Uuniperunat eivät paljon valmisteluja kaipaa – ne kypsyvät itsekseen uunissa ja parhaat täytteetkin ovat simppeleitä. Oletko jo kokeillut uuniperunoiden täytteenä lohimurua ja kinkkutsatsikia? Kahteen kertaan paistetut munapotut ovat uuniperunafanin ihanin hemmotteluherkku.

Katso lisää perunareseptejä ja -vinkkejä