Näitä haluat syödä! Parhaat perinteiset vappureseptit
Mitä olisikaan vappu ilman perunasalaattia, munkkeja ja simaa? Tässä takuuvarmat suosikkireseptit vapun juhlintaan.


Perunasalaatit
Ei vappua ilman perunasalaattia! Ja niissähän vaihtoehtoja riittää. Valitsetko kuuden aineksen helpon version, aasialaishenkisen salaatin vai kenties trendikkään sipseillä viimeistellyn herkun? Perinteinen salaatti on aina varma valinta.
Sillit
Suolainen silli on myös erottamaton osa vappua. Sillistä tehty kaviaari ja tartar ovat ihania vappuherkkuja vaikkapa saaristolaisleivän tai ruislastujen kanssa nautittuna.
Voileivät
Herkulliset voileivät maistuvat vappuaaton juhlinnassa ja vappupäivän brunssilla. Tee ruokaisia kalaleipiä lohesta tai villikalasta. Kasvisvaihtoehtona maistuvat raikkaat kurkku-tuorejuustokolmioleivät.
Dipit ja tahnat
Sipsit katoavat vapun herkkupöydästä vieläkin nopeammin, kun niiden kaveriksi on tehty täyteläinen dippi tai tahna.
Munkit ja tippaleivät
Leivo vapuksi perinteiset munkkirinkilät tai kokeile nopeasti valmistuvia rahkamunkkeja. Karkkikuorrutteiset munkit ja uunissa paistettavat donitsit ovat oikea valinta, jos haluaa välttyä munkkien paistossa syntyviltä öljykäryiltä. Itse tehdyt tippaleivät ovat myös kokeilemisen arvoinen vappuherkku!
Vappukakut
Vapun juhlinnassa maistuu myös teemaan sopiva kakku. Tässä kaksi herkullista ideaa.
Sima
Vappuna siemaillaan tietenkin simaa. Tee kupliva juoma perinteisellä reseptillä tuore- tai kuivahiivasta. Siman valmistumiseen menee noin viikko, joten se kannattaa laittaa hyvissä ajoin tekeytymään. Muista laittaa pulloihin muutama rusina: kun rusinat nousevat juoman pintaan, on sima valmista nautittavaksi.