Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mustikkapiirakka ja muut maukkaat mustikkareseptit

Mustikka ilahduttaa perinteisen mustikkapiirakan lisäksi kakuissa, muffinsseissa ja pullissa. Mustikka on myös terveellinen lisä smoothieen tai puuroon. Voit käyttää kauden tuoreita marjoja tai pakastemarjoja. Katso täältä kaikki mustikkareseptit ja vinkit mustikoiden monipuoliseen käyttöön!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindstrom
Julkaistu: 16.6.2020
|
Muokattu: 26.6.2024

Maistuvat mustikkapiirakat

Pullapohjainen, murupäällisellä vai rahkaisella täytteellä – mikä on sinun suosikkimustikkapiirakkasi? Piirakan pyöräyttäminen on monen lempitapa käyttää mustikoita, eikä ihme. Mustikkapiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan tai jäätelön kera.

Mustikkakakut

Mustikka maistuu piirakoiden lisäksi myös erilaisissa kakuissa! Upota mustikat juustokakkuun, tarjoa parina viettelevää valkosuklaata tai kokoa näyttävä sinivalkoinen brita. Liukuvärjätty täytekakku onnistuu myös helposti, kun katsot vinkkivideon kuorrutuksen tekoon.

Mustikkapullat

Pehmeä mustikkapulla muistuttaa mummolasta ja lapsuuden kesistä. Tee perinteinen mustikkapulla painamalla pullan päälle kolo tai pyöräytä mustikat mehevään bostoniin.

Mustikkajälkiruoat

Mustikat sopivat jälkkäriksi ihan sellaisenaan, mutta voit tehdä niistä aterian päätteeksi myös monipuolisesti erilaisia pieniä herkkuja. Kokeile supernopeaa mustikkajuustokakkua lasissa, tee itse mustikkapiirakan makuista jäätelöä tai paista mustikkaisia lettuja.

Perinneherkku mustikkakukko

Mustikkakukko eli rättänä on perinneherkku, joka maistuu yhtä mainiolta nyt kuin sata vuotta sittenkin. Tee iso mustikkakukko pellillä tai pienet kukkoset muffinssivuoissa ja tarjoile vielä hieman lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.

Mustikkaisia välipaloja ja aamun aloittajia

Mustikka sopii leivonnaisten lisäksi myös aamiaisille ja välipaloille. Superterveellinen marja tuo mukavaa raikkautta esimerkiksi aamupuuroon tai smoothieen. Klassikoiden ystävä upottaa mustikat vanhanajan mustikkamaitoon tai leipoo helpoksi herkuksi nopeasti valmistuvat mustikkamuffinssit.

Katso lisää mustikka- ja marjareseptejä