

Helppo mustikkapiirakka
Pullapohjainen, murupäällisellä vai rahkaisella täytteellä - mikä on sinun suosikkimustikkapiirakkasi? Piirakan pyöräyttäminen on monen lempitapa käyttää mustikoita, eikä ihme. Mustikkapiirakka maistuu ihanalta sellaisenaan tai jäätelön kera.
Mustikka maistuu piirakoiden lisäksi myös erilaisissa kakuissa! Upota mustikat juustokakkuun, tarjoa parina viettelevää valkosuklaata tai kokoa näyttävä sinivalkoinen brita. Liukuvärjätty täytekakku onnistuu myös helposti, kun katsot vinkkivideon kuorrutuksen tekoon.
Pehmeä mustikkapulla muistuttaa mummolasta ja lapsuuden kesistä. Tee perinteinen mustikkapulla painamalla pullan päälle kolo tai pyöräytä mustikat mehevään bostoniin. Uusia ideoita kaipaava tekee mustikoista tuorejuuston kanssa herkullisia kierrepullia.
Mustikat sopivat jälkkäriksi ihan sellaisenaan, mutta voit tehdä niistä aterian päätteeksi myös monipuolisesti erilaisia pieniä herkkuja. Kokeile supernopeaa mustikkajuustokakkua lasissa, tee itse mustikkapiirakan makuista jäätelöä tai paista mustikkaisia lettuja.
Mustikkakukko eli rättänä on perinneherkku, joka maistuu yhtä mainiolta nyt kuin sata vuotta sittenkin. Tee iso mustikkakukko pellillä tai pienet kukkoset muffinssivuoissa ja tarjoile vielä hieman lämpiminä vaniljajäätelön kanssa.
Mustikka sopii leivonnaisten lisäksi myös aamiaisille ja välipaloille. Superterveellinen marja tuo mukavaa raikkautta esimerkiksi aamupuuroon. Klassikoiden ystävä upottaa mustikat vanhanajan mustikkamaitoon tai leipoo helpoksi herkuksi nopeasti valmistuvat mustikkamuffinssit.