Pääsiäinen | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Pääsiäinen – parhaat menut, reseptit ja jälkiruoat

Yhteishyvän lukijat kertovat pääsiäismuistoistaan

Pääsiäisen ruokapöydässä maistuu perinteisesti lammaspaisti ja mämmi tai niistä modernisoidut versiot. Etsitpä sitten hauskoja uusia ideoita tai rakastettuja klassikoita, löydät täältä sinulle parhaat pääsiäisen luottoreseptit.

Jaa Somessa

Pääsiäinen taittaa talven selän ja toivottaa kevään tervetulleeksi. Vuonna 2021 kiirastorstai on 1.4. ja toinen pääsiäispäivä maanantai 5.4.

Ideat pääsiäisen ruokapöytään

Perinteinen pääsiäismenun tähti on karitsanpaisti tai lampaanviulu minttuhyytelön ja maukkaiden valkosipuliperunoiden kanssa. Paisti on helppo muuntaa pienemmälle porukalle valmistamalla pääruoka karitsan paahtopaisteista tai fileistä. Muista myös lammaspata – se on helppotekoinen ja mutkaton juhlaruoka. Sitruunarisotto sopii pääsiäispöydän lisukkeeksi.

Pääsiäisen jälkiruoat

Jälkiruokana nautittava pasha pursuaa rahkaa, kermaa, kuivattuja hedelmiä ja manteleita sekä sitruunaa. Samat maut voi upottaa juustokakkuun, kääretorttuun tai jäädykkeeseen tai ne voi latoa tarjoilulaseihin kerrosherkuksi. Kata jälkkäripöytään myös suklaamunabrownie, rahkapiirakka tai raikkaat kääretortut.

Suomalaisten omintakeinen pääsiäisherkku, mämmi, tarjotaan sokeriripauksen ja kerman kera. Mämmi taipuu myös elementiksi erilaisiin jälkiruokiin kakkuun, jäätelöön, vaniljavaahtoon tai tuorejuustoon yhdistettynä.

Katso kaikki vinkit pääsiäiseen