Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tom yam -keitto

Raikas, makea ja lempeästi tulinen thaimaalainen ruoka

Raikkaat ja makean tuliset mausteet tekevät thaimaalaisesta tom yam -keitosta, pad thaista, erilaisista curryista ja salaateista makuhermoja hyväileviä. Valmiit maustetahnat ja -kastikkeet sekä itämaiset ateria-ainekset tekevät thaikokkailun kotikeittiössä helpoksi. Katso reseptit!
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Piia Arnould
Julkaistu: 20.2.2020
|
Muokattu: 1.12.2021

Riisi on thaimaalaisen ruokavalion perusta, jonka lisäksi tarjoillaan keittoja, pääruokia lihasta, kalasta tai äyriäisistä sekä muita lisukkeita. Ruokailuvälineinä käytetään useimmiten lusikkaa ja haarukkaa. Puikkoja käytetään nuudeliruokien syömiseen. Ruokajuomaksi sopii vesi, tee tai olut.

Thaikeittiössä mausteet ovat avainasemassa. Inkivääri, sitruunaruoho, kaffirlimetinlehdet ja korianteri viimeistelevät keitot, wokit ja kastikkeet. Chilillä tuodaan ruokiin tulisuutta, limetillä raikasta hapokkuutta ja kookosmaidolla lempeyttä.

Tunnettuja thaimaalaisia ruokia

Lisää Thaimaasta inspiroituneita reseptejä