Thaimaalainen | Yhteishyvä
Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Thaimaalainen peruna-kalacurry

Raikas, makea ja lempeästi tulinen thaimaalainen ruoka

Thaimaassa riisikulhon ympärille nostetaan useita ruokalajeja. Raikkaat ja makean tuliset mausteet tekevät eksoottisesta thairuoasta taivaallista.

Riisi on thaimaalaisen ruokavalion perusta, ja sitä kunnioitetaan elämän symbolina. Sen lisäksi tarjolla on yleensä ainakin yksi keitto, pari kolme pääruokaa lihasta, kalasta tai äyriäisistä sekä muita lisukkeita. Kaikkia voidaan nauttia samanaikaisesti, satunnaisessa järjestyksessä. Ruokailuvälineinä käytetään useimmiten lusikkaa ja haarukkaa. Puikkoja käytetään nuudeliruokien syömiseen. Ruokajuomaksi sopii vesi, tee tai olut.

Thaikeittiössä mausteet ovat avainasemassa. Inkivääri, galangal, sitruunaruoho, kaffirlimetin lehdet ja korianteri ovat päivittäisessä käytössä. Lisäksi harmoniseen makupalettiin tarvitaan ripaus palmusokeria, sekä aromaattisia maustekastikkeita, kuten soija-, kala- ja osterikastiketta. Chilillä tuodaan ruokiin tulisuutta, limetillä raikasta hapokkuutta ja kookosmaidolla lempeyttä. Valmiit maustetahnat ja -kastikkeet sekä itämaiset ateria-ainekset tekevät thaikokkailun helpoksi.