

Paahdetut parsat
Äitienpäivän alkuruoissa maistuvat keväiset kasvikset. Paahda parsat uunissa, surauta alkuruoaksi samettinen hernekeitto tai kääri munakoisot rullalle mozzarellan kanssa. Mintun ja parsan maustaman vihersalaatin voi tarjoilla myös pääruoan kyljessä.
Lohi ja kuha ovat molemmat toukokuun sesonkikaloja, joten niitä kelpaa tarjota myös äitienpäivän lounaalla. Paista kuha simppelisti pannulla ja tarjoile sen kanssa italialaista yrttikastiketta, gremolataa. Helppo ja herkullinen kalaruoka on myös sitruunainen tai minttuinen uunilohi. Jos äiti on puolestaan italialaisten makujen ystävä, tee lounaalle ihanan samettinen risotto.
Toukokuu on ensimmäisten raparperien ja mansikoiden aikaa, joten mikset tekisi niistä äitienpäivän lounaan jälkiruokaa? Varma valinta jälkkäreille on myös tehdä jälkiruoka valmiiksi laseihin tai annosmaljoihin. Valitse sopiva jälkiruoka äidin suosikkimauista!