Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.
Sitruunainen kesäkurpitsalohi

Herkutellaan yhdessä äitienpäivälounaalla: kokoa herkullinen menu näistä resepteistä

Äitienpäivälounaalla maistuvat toukokuun sesonkikasvikset ja -kalat. Kata pöytään rapeaa parsaa, mehevää uunikalaa ja herkuttele jälkiruoaksi mansikka- tai raparperileivonnaisilla. Katso reseptit äitienpäivälounaan menuun!

Alkuun keittoa, parsaa tai raikasta salaattia

Äitienpäivän alkuruoissa maistuvat keväiset kasvikset parsasta suippopaprikoihin. Paahda parsat uunissa ja tarjoile pikaisen hollandaisen kanssa, surauta alkuruoaksi samettinen kesäkurpitsakeitto tai kääri munakoisot rullalle mozzarella kanssa. Mintun ja parsan maustaman vihersalaatin voi tarjoilla myös pääruoan kyljessä

Pääruoaksi kalaa, punaisen peston maustamaa lasagnea tai pizzaa

Lohi ja kuha ovat molemmat toukokuun sesonkikaloja, joten niitä kelpaa tarjota myös äitienpäivän lounaalla. Paista kuha simppelisti pannulla ja tarjoile sen kanssa italialaista yrttikastiketta, gremolataa. Helppo ja herkullinen kalaruoka on myös sitruunainen kesäkurpitsauunilohi. Jos äiti on puolestaan italialaisten makujen ystävä, tee lounaalle mehevä pesto-broilerilasagne tai perunapizzaa.

Jälkiruoaksi mansikkaa, raparperia tai suklaata

Toukokuu on ensimmäisten raparperien ja mansikoiden aikaa, joten mikset tekisi niistä äitienpäivän lounaan jälkiruokaa? Tee äidille juhlava raparperilotta tai keitä yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi raparperikiisseli. Mansikkabrita ja suklaabrowniet ovat varmoja valintoja.

Lisää ideoita äitienpäivään