Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Herkutellaan yhdessä äitienpäivälounaalla: kokoa herkullinen menu näistä resepteistä

Äitienpäivälounaalla maistuvat toukokuun sesonkikasvikset ja -kalat. Kata pöytään rapeaa parsaa, mehevää uunikalaa ja herkuttele jälkiruoaksi mansikka- tai raparperileivonnaisilla. Katso reseptit äitienpäivälounaan menuun!
Koostaja:
Yhteishyvä
Kuvat:
Panu Pälviä
Julkaistu: 28.2.2021
|
Muokattu: 10.4.2024

Alkuun keittoa, parsaa tai raikasta salaattia

Äitienpäivän alkuruoissa maistuvat keväiset kasvikset. Paahda parsat uunissa, surauta alkuruoaksi samettinen hernekeitto tai kääri munakoisot rullalle mozzarellan kanssa. Mintun ja parsan maustaman vihersalaatin voi tarjoilla myös pääruoan kyljessä.

Pääruoaksi kalaa tai risottoa

Lohi ja kuha ovat molemmat toukokuun sesonkikaloja, joten niitä kelpaa tarjota myös äitienpäivän lounaalla. Paista kuha simppelisti pannulla ja tarjoile sen kanssa italialaista yrttikastiketta, gremolataa. Helppo ja herkullinen kalaruoka on myös sitruunainen tai minttuinen uunilohi. Jos äiti on puolestaan italialaisten makujen ystävä, tee lounaalle ihanan samettinen risotto.

Jälkiruoaksi mansikkaa, raparperia tai suklaata

Toukokuu on ensimmäisten raparperien ja mansikoiden aikaa, joten mikset tekisi niistä äitienpäivän lounaan jälkiruokaa esimerkiksi kakun muodossa? Varma valinta on myös tehdä jälkiruoka valmiiksi laseihin tai annosmaljoihin. Valitse sopiva jälkiruoka äidin suosikkimauista!

Lisää ideoita äitienpäivään