Pellillinen suolaista piirakkaa pelastaa monessa tilanteessa. Piirakkapellillisen voi leikata pieniksi cocktailpaloiksi monilukuista juhlaväkeä varten ja siitä voi tarjota ruokaisan lounaspalan useammalle henkilölle. Pellillisestä herkullista piirakkaa riittää pienemmässä perheessä iltapalan lisäksi myös seuraavan päivän lounaalle.
Ahkera leipoja tekee peltipiirakkaan rahkavoitaikinan itse, mutta pakastealtaasta löytyvät isot lehti- ja voitaikinat auttavat oikaisemaan. Piirakat ovat parhaimmillaan jonkin verran jäähtyneinä, kun täyte on hieman tiivistynyt ja vetäytynyt.
Perinteinen peltipiirakka taikinakuorella on nostalginen herkku. Täytteissä voi luottaa perinteisesti jauhelihaan ja kaaliin tai muuttaa makumaailmaa eksoottisempaan suuntaan maustamalla täytteen fetalla, käyttämällä karitsan jauhelihaa tai tex mexistä tuttuja raaka-aineita.