Juurekset ovat kasvissosekeittojen herkullinen kivijalka. Voit vaihdella niiden keskinäisiä suhteita maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Lisää joskus mukaan myös lanttua ja palsternakkaa.

Edullista ja terveellistä: Näin surautat samettiset sosekeitot
Porkkana-, peruna- ja bataattikeitot
Kukkakaali-, parsakaali- ja lehtikaalisosekeitot
Kaikki kukkivat kaalit ja lehtikaalit tuovat sosekeittoihin mahtavaa makua. Vinkki: kun käytät kukkakaalista tai parsakaalista ruokaan vain nuput, paloittele varsi kasvissosekeittoon.
Kurpitsasosekeitot
Kaikki kurpitsat käyvät hienosti sosekeittoihin, joten voit kokeilla resepteissä myös muita sesongissa olevia kurpitsalajikkeita.
Valkojuuri-, punajuuri-, keltajuuri ja mustajuurisosekeitot
Juurikkaan väriä vaihtamalla saat samallakin reseptillä monta erilaista keittoa. Upeiden juurikkaiden maut ovat toinen toistaan kiehtovampia.
Myös nämä toimivat sosekeitoissa: tomaatti, herkkusieni, herneet, fenkoli, maa-artisokka
Kasvissosekeittojen hienous piilee siinä, että voit lisätä niihin lähes mitä tahansa kasviksia: salaattivihanneksia, palkokasveja, mukuloita ja herkkusieniä.