Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Parasta juuri nyt: näiden reseptien avulla hyödynnät kasvikset, kun ne ovat parhaimmillaan ja edullisimmillaan

Kuukauden ajankohtaisia kasviksia seuraamalla saat napattua ostoskoriin vihannekset, juurekset, hedelmät ja marjat, jotka ovat sekä parhaimmillaan että edullisimmillaan. Löydät ne paraatipaikoilta Prismoista ja S-marketeista, mikä tekee sesongin parhaiden kasvisten suosimisesta helppoa.
Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 20.4.2016
|
Muokattu: 3.4.2024

Tankoparsa

Himoittu sesonkiherkku! Tankoparsa on parhaimmillaan tuoreena, älä siis turhaan säästele. Höyrytä, keitä, paista, paahda, grillaa tai marinoi – kaikki on sallittua! Välty ruokahävikiltä: käytä kuoret ja kannat kasvisliemeen. Kääräise parsanippu kosteaan keittiöpyyhkeeseen jääkaappiin, niin pidennät sen säilyvyyttä.

Varsiparsakaali

Hoikkavartinen kaalinpää. Tämä syödään varresta latvaan! Broccoliinina tunnettu varsiparsakaali on parasta paahdettuna, hyvää höyrytettynä ja maistuu myös raakana. Huuhtaise ja pilko salaattiin. Jos keität, jätä varsiparsakaali kiinteäksi.

Mango

Kuin aurinko hedelmäkulhossa. Mangon värikkään kuoren alta paljastuu ihanan makea ja mehukas keltainen hedelmä, joka sopii täydellisesti smoothieen. Paloittele mangoa salaatteihin ja salsakastikkeisiin. Kokeile sitä myös leivonnassa ja lämpimissä ruoissa.

Hunajameloni

Raikkaanmakea hunajameloni on oiva makupari ilmakuivatulle kinkulle. Kevyenä herkkuna se viihtyy hyvin myös juustojen ja makeampien melonien seurassa. Hunajamelonia voi myös grillata!

Ananas

Anna ananakselle aikaa, hedelmä kypsyy huoneenlämmössä parissa päivässä erityisen mehukkaaksi. Ananas mureuttaa ja pehmentää lihan sekä on kastikkeiden oiva kaveri. Paista pastaan vuolukanan pariksi mehukasta ananasta.

Sitruuna

Sitruuna on kokkaajan ja leipojan suosikkihedelmä! Piristä raikkaalla sitruunalla salaatinkastikkeita, pastoja ja leivonnaisia. Purista mehua kalafileelle ja kanaruokiin. Lisää raastettua sitruunankuorta jälkiruokiin.

Lime

Hapokas lime raikastaa aasialaiset, mausteiset ruoat ja tuo aromikasta makua. Muutama pisara limen mehua korostaa kasvisten ja kalaruokien makua. Sitruunan tapaan limestä voi käyttää sekä pestyn kuoren että hedelmästä puristetun mehun.

Kokkaa myös kalaa!

Mausta tuoreilla yrteillä