Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Milloin vietetään pääsiäistä 2023?

Teksti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Reetta Pasanen
Julkaistu: 3.3.2022
|
Muokattu: 28.2.2023
Pääsiäistä vietetään vuonna 2023 huhtikuussa, tarkalleen ottaen 7.4.-10.4. Pääsiäisen juhlinta alkaa monella jo palmusunnuntaina 2.4., jolloin lapset käyvät perinteisesti virpomassa.

Pääsiäisen ajankohta vaihtelee vuosittain ja se osuu aina 22.3. ja 25.4. väliselle ajanjaksolle. Ensimmäinen pääsiäispäivä määräytyy nimittäin maaliskuun kevätpäivän tasauksen jälkeen olevan ensimmäisen täysikuun mukaan, ja sitä vietetään siitä seuraavana sunnuntaina.

Pääsiäisen 2023 tärkeät päivämäärät

  • Palmusunnuntai 2.4.2023
  • Kiirastorstai 6.4.2023
  • Pitkäperjantai 7.4.2023
  • Ensimmäinen pääsiäispäivä 9.4.2023
  • Toinen pääsiäispäivä 10.4.2023

Tiesitkö tätä suomalaisten pääsiäisenvietosta?

Kun viime vuonna pyysimme lukijoitamme kertomaan pääsiäisenvietostaan, yllätyimme iloisesti, kuinka moni kertoi pääsiäisen olevan rento juhla, jota ei tarvitse suorittaa. Monelle pääsiäinen on makujen ja yhdessäolon riemua, jolloin sekoitetaan uutta ja vanhaa sekä perinteisiä herkkuja ja tuoreita resepti-ideoita.

Helpota pääsiäisen aterioiden suunnittelua valmiilla menuehdotuksilla

Perinteinen pääsiäismenu rakentuu tuttujen makujen, kuten karitsan ja kermaperunoiden ympärille. Kasvismenussa puolestaan loistavat kevään maut parsa, pinaatti ja sitruuna. Yhdistele ruokalajeja ja kokoa oma menusi!

Perinteisiä pääsiäismakuja tuoreella tvistillä

Mämmistä on moneksi! Monelle tuttu pääsiäisherkku mämmi taipuu vaikkapa ihaninen banaanibrownieiden muotoon. Kokeile rohkeasti myös pashan modernia, hieman kevyempää versiota pääsiäisaterian päätteeksi.

Lisää aiheesta